دیابتی ها، شیره انگور را از خود دور کنید!

0

شیره انگور در مقایسه با انگور کالری فوق‌العاده بالایی دارد. مصرف مقدار اندک آن انرژی از دست رفته را جبران می‌کند، این شهد لذیذ حاوی ویتامین‌های A، B، C و املاحی چون آهن، منیزیم و فسفر است.

به گفته یک متخصص تغذیه اگرچه شیره انگور، بدن را تقویت و به رفع ضعف عمومی کمک می‌کند اما مصرف آن بر خلاف ادعای برخی از فروشندگان، برای دیابتی‌ها مضر است و برای افرادی با اضافه وزن بالا و همچنین گرم‌مزاجان محدودیت مصرف دارد.

یک متخصص تغذیه از مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفتگو با سلامت آنلاین خاطرنشان کرد: مصرف شیره انگور به دلیل دارا بودن مقادیر بالای قند، برای مبتلایان به دیابت ضرر دارد و این گروه از افراد نباید فریب چرب زبانی عرضه کنندگان این نوع محصولات را مبنی بر فواید آن برای سلامتی بخورند. همچنین این فراورده در افرادی که فشارخون دارند، منجر به افزایش فشارخون نمی شود، اما به درمان و کاهش آن هم کمک نمی کند.

دکتر عین‌الله ولی‌زاده با اشاره به اینکه شیره انگور طبع گرمی دارد و خوردن زیاد آن به افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند توصیه نمی شود گفت: این فراورده در گرم مزاج ها موجب غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در نواحی صورت و بدن می شود و این افراد در صورت مصرف شیره انگور باید از میوه های تازه با طبیعت سرد استفاده کنند.

این متخصص و پژوهشگر طب سنتی، تصریح کرد: شیره انگور خاصیت انرژی زایی دارد و مقدار کالری آن بالاست و مصرف آن در افراد کم تحرکی که ورزش نمی کنند منجر به چاقی و عوارض ناشی از اضافه وزن می شود.

دکتر ولی زاده به فواید شیره انگور نیز اشاره کرد و گفت: خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است، منتها مصرف آن تا بهبودی کامل باید ادامه داده شود.

به گزارش سلامت‌آنلاین، وی همچنین افزود:کسانی که بر اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده اند، بهتر است شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط کرده و روزانه دو تا سه لیوان بنوشند.

ولی زاده با اشاره به اینکه برای درمان کک و مک می توان شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکه ها مالید گفت: این فرآورده باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن می شود و متخصصان اتفاق نظر دارند که شیره انگور پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده است. ضمن اینکه محرک اعمال کبدی هم محسوب می‌شود و به خونسازی کمک می کند. شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.


منبع: سلامت آنلاین

ارسال شده در 8 فروردین 1396 توسط خانم مطلبی با موضوع تغذیه


پاسخ دهید