تغذیه و رژیم غذایی در بیماری آرتروز

0


این مقاله صرفا جهت اطلاعات شما می‌باشد و درمان قطعی با این روش‌ها ثابت نشده است.

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که افراد مبتلا به هر نوع آرتروز دارند، این است که آیا یک رژیم غذایی برای آرتروز وجود دارد؟ یا به طور دقیق‌تر، ” برای کمک به مفاصل خود چه می‌توانم بخورم ؟”

خوشبختانه پاسخ این است که بسیاری از غذاها می‌توانند کمک کننده باشند. رعایت یک رژیم غذایی با غذاهای فرآوری و چربی‌های اشباع کم و غنی از میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، آجیل و لوبیا برای بدن شما فوق العاده است. این رژیم غذایی می‌باشد که اغلب به خاطر قدرت مبارزه با پیری و بیماری‌ها توصیه می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد که خوردن این غذاها می‌تواند به موارد زیر منجر شود:

  • فشار خون پایین‌تر
  • محافظت در برابر بیماری‌های مزمن از سرطان تا سکته
  • کمک به آرتروز زانو و گردن با کاهش التهاب
  • بهبود وضعیت مفاصل و همچنین قلب شما
  •  منجر به کاهش وزن می‌شود، که باعث ایجاد اختلاف چشمگیری در مدیریت درد مفاصل می‌گردد.

چه آن را رژیم ضد التهابی و چه رژیم غذایی آرتروز زانو و دست بنامید، در اینجا نگاهی به غذاهای مهمی خواهیم داشت و اینکه چگونه برای سلامتی مفاصل مناسب هستند.

ماهی

منابع پزشکی مصرف سه تا چهار اونس ماهی، دو بار در هفته را توصیه می‌کنند. متخصصان آرتروز ادعا می‌کنند که مصرف بیشتر بهتر می‌باشد.

چرا؟

برخی از انواع ماهی منابع خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. مطالعه‌ای نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف امگا ۳ را دارند سطح پایین‌تری از دو پروتئین التهابی را دارند: پروتئین واکنشی C (CRP)  و اینترلوکین -۶٫

اخیرا محققان نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های روغن ماهی باعث کاهش تورم و درد مفاصل، مدت زمان خشکی صبحگاهی مفصل و فعالیت بیماری در افراد مبتلا به روماتوئید آرتریت می‌شود.

بهترین منابع: ماهی سالمون، ماهی تن، ساردین، شاه ماهی، آنچووی، اسکالوپ و دیگر ماهی‌های آب‌های سرد. اگر ماهی دوست ندارید، مکمل غذایی مصرف کنید. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم روغن ماهی به صورت روزانه خشکی، گرفتگی، درد و تورم مفصل را کاهش می‌دهد.

آجیل و دانه‌ها

چه مقدار: روزانه ۱٫۵ اونس آجیل بخورید (یک اونس حدود یک مشت است)

چرا؟

مطالعات متعدد نقش آجیل در رژیم ضد التهابی را تأیید می‌کند. مطالعه‌ای در طول یک دوره ۱۵ ساله نشان می‌دهد که مردان و زنانی که اکثر آجیل‌ها را مصرف می‌کردند، ۵۱ درصد کمتر از افرادی که کمترین میزان آجیل را استفاده می‌کنند در معرض خطر ابتلا به بیماری التهابی (مانند RA) هستند. مطالعه دیگری که روی بسیاری از آجیل‌ها انجام شد، نشانگرهای التهابی بالاتری داشتند.

خبرهای خوب دیگر: آجیل با چربی غیر اشباع ضد التهابی غنی شده است. و اگرچه نسبتا سرشار از چربی، فیبر و کالری هستند، مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از آجیل به خاطر داشتن پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب غیر اشباع کاهش وزن را بهبود می‌بخشد. “تنها به خاطر داشته باشید که همیشه بیشتر استفاده کردن بهتر نیست”

بهترین منابع: گردو، دانه کاج، پسته و بادام.

 میوه‌ها و سبزیجات

چه مقدار: روزانه ۹ وعده‌های غذایی یا بیشتر داشته باشید (یک وعده = ۱ فنجان اکثر سبزیجات یا میوه ها یا ۲ فنجان سبزی برگ دار خام)

چرا؟

میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان‌ها هستند. این مواد شیمیایی قوی به عنوان سیستم دفاعی طبیعی بدن عمل می‌کنند و به خنثی سازی مولکول‌های بی ثبات به نام رادیکال‌های آزاد که می‌توانند به سلول آسیب برسانند، کمک می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که آنتوسیانین‌های موجود در گیلاس و سایر میوه‌های قرمز و بنفش مثل توت فرنگی، تمشک، زغال اخته و شاتوت دارای اثر ضد التهابی هستند.

مرکبات – مانند پرتقال، گریپ فروت و لیمو – غنی از ویتامین C هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مقدار مناسب این ویتامین در پیشگیری از آرتروز التهابی و حفظ مفاصل سالم کمک می‌کند.

تحقیقات دیگر نشان می‌دهد خوردن سبزیجات غنی از ویتامین K مانند بروکلی، اسفناج، کاهو و کلم به طور چشمگیری نشانگرهای التهابی را در خون کاهش می‌دهد.

بهترین منابع: میوه‌ها و سبزی‌های رنگارنگ – رنگ تیره‌تر و یا درخشان‌تر، آنتی اکسیدان‌های بیشتری دارد. میوه‌هایی مانند زغال اخته، گیلاس، اسفناج، کلم و کلم بروکلی موارد مناسبی هستند.

روغن زیتون

چه مقدار: روزانه دو تا سه قاشق غذاخوری

چرا؟

روغن زیتون دارای چربی‌های سالم برای قلب همچون اولئوکانتال می‌باشد که دارای خواص شبیه به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی است. “این ترکیب باعث جلوگیری از فعالیت آنزیم‌های COX، با عملکرد دارویی مشابه ایبوپروفن میباشد”. مهار این آنزیم‌ها باعث کاهش روند التهاب بدن و کاهش حساسیت به درد می‌شود.

بهترین منابع: روغن زیتون بسیار خالص تحت پالایش و فرآوری کمتر قرار می‌گیرد، بنابراین مواد مغذی بیشتری نسبت به انواع استاندارد دارد. و این تنها روغن مفید نیست. روغن‌های آووکادو و آفتابگردان خاصیت کاهش دهندگی کلسترول را نشان داده‌اند، در حالی که روغن گردو ۱۰ برابر بیشتر از روغن زیتون امگا ۳ دارد.

 انواع لوبیا

چه مقدار: حدود یک فنجان، دو بار در هفته (یا بیشتر)

چرا؟

لوبیا سرشار از فیبر و گیاهان دارویی است که به کاهش CRP، نشانگر التهاب موجود در خون کمک می‌کند. در سطوح بالا، CRP  می‌تواند نشان از عفونت به RA باشد. در یک مطالعه، دانشمندان محتوای مواد مغذی ۱۰ نوع مختلف لوبیا را مورد بررسی قرار دادند و یک منبع ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی را شناسایی کردند.

حدود ۱۵ گرم در هر فنجان لوبیا منبع پروتئینی عالی و ارزانی نیز می‌باشد که برای سلامتی عضلات ضروری است.

بهترین منابع: لوبیای قرمز کوچک، لوبیای قرمز و لوبیا پینتو در میان چهار منبع برتر مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان هستند (زغال اخته وحشی شماره ۲ می‌باشد).

 غلات کامل

چه مقدار: مجموعا ۶ اونس غلات در روز مصرف کنید؛ حداقل ۳ مورد از آنها باید غلات کامل باشد. یک اونس غلات کامل برابر با ½ فنجان برنج قهوه‌ای پخته شده و یا ۱ تکه نان گندم است.

چرا؟

غلات کامل حاوی مقدار زیادی فیبر هستند – که می‌تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند. برخی مطالعات همچنین نشان داده‌اند که غذاهای غنی از فیبر می‌توانند سطح خون پروتئین واکنش دهنده C نشانگر التهابی را پایین آورند.

بهترین منابع: غذاهای تهیه شده از مغز کامل، مانند آرد گندم، جو دوسر، بلغور، برنج قهوه‌ای مصرف کنید. بعضی از مردم ممکن است نیاز به دقت در مصرف نوع دانه غلات داشته باشند. گلوتن – پروتئین موجود در گندم و سایر دانه‌ها – منجر به التهاب در برخی افراد می‌شود.

آهن

آهن در جلوگیری از کم‌خونی ضروری است و بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز کم‌خونی دارند. داروهای ضد التهابی برای کمک به درمان آرتروز به درد و خشکی زانو کمک می‌کنند اما ممکن است باعث ایجاد خونریزی و زخم معده در برخی افراد شود که سبب کم‌خونی می‌گردد. عامل اصلی کم خونی در آرتروز، کم‌خونی ناشی از بیماری مزمن است که اغلب همراه با  روماتوئید آرتریت و بیماری‌های مشابه است که با مکمل‌های آهن بهبود نمی‌یابد.

منابع خوب آهن عبارتند از:

  • گوشت قرمز
  • ماهی‌های روغنی مانند ساردین، سالمون، ماهی خال مخالی و غیره
  • دانه‌هایی عدس و لوبیا سبز
  • سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج، کلم و شاهی.

اگر آهن را با ویتامین C مصرف کنید، بدن‌تان آهن را بهتر جذب می‌کند، بنابراین بهمراه غذا از آب میوه یا بخشی از میوه یا سبزیجات استفاده کنید. بهتر است بعد از غذا چای ننوشید، زیرا این کار مقدار آهنی که بدن شما جذب می‌کند را کاهش می‌دهد.

آیا باید از صیفی‌جات پرهیز شود؟

سبزیجاتی مانند بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل قرمز و سیب زمینی، نیروهای موثری در مبارزه با بیماری هستند که حداکثر مواد مغذی را با کمترین کالری تامین می‌کنند.

این سبزیجات، همچنین شامل سولانیل، ماده شیمیایی عامل اصلی در درد زانو یا آرتروز گردن، می‌باشند. هیچ شواهد علمی مبنی بر تشدید آرتروز توسط تحریک صیفی جات وجود ندارد. در واقع، برخی از کارشناسان بر این باورند که این سبزیجات حاوی ترکیبی از مواد مغذی قوی هستند که به مهار آرتروز کمک می‌کند.

با این حال، بسیاری از افراد با پرهیز از این صیفی‌جات، متوجه کاهش علائم قابل توجهی شده‌اند. بنابراین پزشکان می‌گویند اگر متوجه شدید که درد زانو یا آرتروز دست شما پس از خوردن این مواد تشدید می‌شود، آزمایشی انجام دهید و سعی کنید تمام این سبزیجات را برای چند هفته از رژیم غذایی خود حذف کنید تا ببینید آیا تفاوتی ایجاد می‌شود.





Source link

پاسخ دهید